Comp 1

Χ. ΔΟΥΚΑΣ: Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, όχι δεκανίκι της Ν.Δ!

on .

DOYKAS XARHS GIANNENA 15 7 24

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ούτε δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας, ούτε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε κατά την τριήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Αφήνοντας στην άκρη τις υποχρεώσεις του ως Δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, ο κ. Δούκας περιόδευσε το περασμένο τριήμερο σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Άρτα και Πρέβεζα, προκειμένου να συναντήσει στελέχη και μέλη του κόμματος ώστε να τους πείσει να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. 

Η δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στην τωρινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν τα στοιχεία που δέσποζαν στις ομιλίες και τις συναντήσεις του υποψ. Προέδρου, ο οποίος και πρόβαλε παντού το παράδειγμα της νίκης του στο Δήμο Αθηναίων, θέλοντας να εμπνεύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ και να προσεγγίσει τους νέους ώστε να αλλάξει, όπως είπε, τη χώρα. 

Πυρά από τα Γιάννενα 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στα Γιάννενα και μίλησε σε καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τόσο για θέματα της αυτοδιοίκησης, όσο και για γενικότερα πολιτικά ζητήματα, όπως η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ακρίβεια στα τρόφιμα και το κόστος της ενέργειας.

Κριτική άσκησε και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι σε κρίσιμα ζητήματα δεν είχε ξεκάθαρες θέσεις και έφερε ως παραδείγματα τα δημόσια πανεπιστήμια, την δημόσια υγεία αλλά και το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τέλος, έκανε μνεία στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν μόλις τέσσερις συνεδριάσεις των Κεντρικών Επιτροπών και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του κόμματος.

Στην εκδήλωση του Χάρη Δούκα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Γαρδίκος, υποψήφιοι του κόμματος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων (Θωμάς Μπέγκας), Βορείων Τζουμέρκων (Νίκος Βαΐτσης), Πωγωνίου (Κώστας Καψάλης), ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» Στέφανος Ζούμπας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.