Comp 1

Κατώτερη των περιστάσεων η χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ

on .

FODSA SYNEDRIASH

Οι οφειλές των Δήμων προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ήταν το πιο σημαντικό θέμα που τέθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Όπως μετέδωσε το epiruspost.gr, φωτιές άναψε η εισήγηση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Ν. Γεωργάκου να διαπραγματευθεί ο ίδιος ξεχωριστά με τον κάθε Δήμο που έχει οφειλές προς τον Φορέα, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία. 

Η  θέση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτση, ο οποίος τόνισε ότι δεν προβλέπεται από το Νόμο η αρμοδιότητα για τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις. 

Όπως αναφέρθηκε χθες η ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να είναι υπόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και να γίνει με ίδια κριτήρια για όλους τους Δήμους, μέλη του Φορέα.

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η διαφωνία μεταξύ των μελών της Διοίκησης, με αφορμή Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αντιπρόεδρος Τατιάνα Καλογιάννη για το συνέδριο των Φορέων Διαχείρισης που έγινε πρόσφατα στα Χανιά, γεγονός που ενόχλησε τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ!