Comp 1

Στη Λευκάδα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

on .

MHTSOTAKHS

Ένα σπουδαίο βήμα για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς στη μία το μεσημέρι στο Διοικητήριο Λευκάδας θα υπογραφεί με κάθε επισημότητα η σύμβαση του έργου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα έχει την καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ταξίδι εξπρές με προορισμό το νησί του Ιονίου, προκειμένου να δώσει το παρών στην υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής. Ο Πρωθυπουργός πιθανό να επισκεφτεί και τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Λευκάδας - Βόνιτσας.

Το έργο ύδρευσης…

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού, μήκους 104 χιλιομέτρων, από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα. Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης οικισμών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής.

Το έργο είναι από τα πιο σημαντικά της περιοχής και μετά την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με ποσό 141 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ανάδοχος του έργου είναι η ΤΕΡΝΑ.

Την αντίδραση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να γίνει η υπογραφή της σύμβασης στο Διοικητήριο Λευκάδας και όχι στις Πηγές του ποταμού Λούρου στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας, κάνοντας λόγο για φιέστα και λανθασμένη επιλογή του Πρωθυπουργού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως μας έχει συνηθίσει σε παράδοξες αποφάσεις και δεν άλλαξε την πεπατημένη. Επέλεξε η μεγάλη φιέστα των υπογραφών να γίνει εκεί που… καταλήγει το νερό, δηλαδή στη Λευκάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κ. Μπάρκας τόνισε πώς ούτε η Νικόπολη τον συγκίνησε ούτε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της, ένα θαυμαστό έργο αρχαίας τεχνολογίας με την οποία υδροδοτήθηκε η μεγαλύτερη αρχαία πόλη στην Ελλάδα και οι 150.000 κάτοικοι της.