Comp 1

Σήμερα η απόφαση για νέες εκλογές στο Δήμο Χειμάρρας

on .

MPELERHS KAGKELA

Προς νέες εκλογές οδηγείται ο Δήμος Χειμάρρας, καθώς ο εκλεγμένος δήμαρχος Φρ. Μπελέρης (που έχει εκλεγεί και ευρωβουλευτής στις 9 Ιουνίου) παραμένει στη φυλακή και δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να ορκιστεί! 

Αν και χθες είχε προγραμματιστεί η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) να αποφασίσει σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών για τη θέση του δημάρχου στη Χειμάρρα, τελικά οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για σήμερα, Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα himara.gr η εκπρόσωπος του Φρ. Μπελέρη, δικηγόρος Κλοντιάνα Γκιουζάρι, ζήτησε να μην ληφθεί απόφαση για τη θητεία του Μπελέρη χωρίς την παρουσία του, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του. 

«Έχω ένα αίτημα να επιτραπεί στον Φρ. Μπελέρη να παραστεί στην ακρόαση, σύμφωνα με το άρθρο 88 του κώδικα διοικητικών διαδικασιών, καθώς δεν έχει ενημερωθεί για την έναρξη της διαδικασίας και γι' αυτό τον λόγο, ζητά να ακουστεί στη διαδικασία, να του δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη λήψη απόφασης. Να του σταλεί αντίγραφο του διοικητικού φακέλου για να δώσει τις εξηγήσεις του και να ληφθούν υπόψη σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση χωρίς να ακουστεί ο Μπελέρης», δήλωσε η δικηγόρος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Ιλιριάν Τσελιμπάσι απάντησε θετικά στο αίτημα της δικηγόρου και ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση την επόμενη μέρα, λέγοντας ότι: «Μπορούμε να το οργανώσουμε ίσως, μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθεί από τη φυλακή για να έχει φυσική παρουσία ενώπιών μας, ή μπορούμε να το οργανώσουμε και μέσω μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής επικοινωνίας».