Comp 1

Οι δικηγόροι παίζουν μπάλα στα Γιάννενα!

on .

AGGELHS TSETSOY PAIKAS 20 6 24

  • Στα Γιάννενα θα βρεθούν ποδοσφαιρικές ομάδες δικηγόρων από όλη τη χώρα για το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου. 

Αφορμή το 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη μας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για ένα ιστορικά καταξιωμένο πρωτάθλημα, μια γιορτή του ποδοσφαίρου, το οποίο μάλιστα φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Διεξάγεται ανελλιπώς από το 1985 μέχρι σήμερα, με ελάχιστες απουσίες, όπως το 2020 λόγω πανδημίας και άλλες δύο χρονιές για ιδιαίτερους λόγους. Τελευταία φορά που ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων φιλοξένησε το πρωτάθλημα ήταν το 2011.

Από τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος οι περισσότερες προέρχονται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχουν και τρεις επαρχιακές ομάδες, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Κοζάνης. Στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος συγκροτήθηκαν τέσσερεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με μια κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Από τους τέσσερεις ομίλους θα προκύψουν οκτώ ομάδες. Η σειρά των αγώνων είναι κάτι το οποίο επίσης κληρώθηκε. 

Κάλεσμα στον κόσμο

Κάλεσμα για την υποστήριξη της διοργάνωσης με τη φυσική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο απηύθυνε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου.

- «Όλες αυτές τις ημέρες, καλούμε τους συμπολίτες μας να μετάσχουν στη χαρά αυτή του ποδοσφαίρου, μεταξύ των 16 ομάδων που μπαίνουν στην τελική φάση των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Τους καλούμε να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα. Να αγκαλιάσουν όλες τις ομάδες με τη φυσική τους παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους. Κυρίως, τους καλώ προσωπικά και εκ μέρους όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν με την παρουσία τους την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου μας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χριστίνα Τσέτσου, ενώ μιλώντας για την Γιαννιώτικη ομάδα είπε: «Μας έχει χαρίσει ανείπωτες στιγμές χαράς στην πορεία των 40 ετών, διότι πάρα πολλές φορές έχει φτάσει κοντά στην πηγή και δεν έχει πιει νερό, αλλά έφτασε στον τελικό στόχο δύο φορές, το 2009 και το 2022, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή».

- Ο Χρήστος Αγγέλης, προπονητής της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, δήλωσε για το Πρωτάθλημα: «Είναι μια κανονική διοργάνωση, σαν και αυτές που μπορείτε να δείτε στην τηλεόραση, δεν λείπει τίποτα. Υπάρχουν πολλοί, καλοί παίκτες σε αυτή τη διοργάνωση. Υπάρχουν παίκτες παλιοί επαγγελματίες. Κάποιοι αγωνίζονται πράγματι σε επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι καλό το πρωτάθλημα και σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν είναι μόνο δικηγόροι που κλοτσάνε τη μπάλα. Αγωνιστικά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο όπως πάντα κάνουμε και θα δούμε πού θα φτάσουμε».

- Τέλος, ο δικηγόρος Σπύρος Πάικας εξήγησε μεταξύ άλλων: «Σε αυτά τα 38 πρωταθλήματα, δύο φορές η δική μας ομάδα, μία η Λάρισα και μία η Κοζάνη, κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Το μονοπωλούν οι ομάδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, αυτό κάτι δείχνει και για την δυναμική των ομάδων αλλά και για τη δεξαμενή των ποδοσφαιριστών τους οποίους μπορεί να έχει κάθε ομάδα. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι αρκετά δύσκολο για μια επαρχιακή ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να σταθεί στη διάρκεια αυτών των αγώνων».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ