Comp 1

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Ισχυρή η υποψηφιότητα του Κ. Τασούλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

on .

TASOYLAS BOYLH

Όσο περνά ο χρόνος όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου που θεωρούν σχεδόν ειλημμένη την απόφαση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα, αντί να ανανεώσει την θητεία της Κατ. Σακελλαροπούλου, που μέχρι πρότινος εφέρετο ως η μόνη επικρατέστερη για τη θέση αυτή. 

Ενδεικτικό το χθεσινό σχόλιο στην έγκυρη «Καθημερινή» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου (στη στήλη του «Θεωρείο»), στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: «παρά την εξαιρετική σχέση που διατηρεί μαζί της και την πολύ θετική άποψη που έχει για την άσκηση των καθηκόντων της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να μην προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σ’ αυτή την περίπτωση ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος ωστόσο δέχεται πιέσεις από στελέχη της πάλαι ποτέ «αβερωφικής» πτέρυγας να… μην δεχθεί».

«Plan B»!

Αλλά και η χθεσινή εφημερίδα «Political» αναφέρεται με σχόλιό της στον Ηπειρώτη πολιτικό, κάνοντας λόγο για… Plan B, στην περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις για την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει «… Σύμφωνα με αυτό το plan B, o πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του να προτείνει ένα πρόσωπο που και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε να μην ψηφίσει. Ποιο είναι αυτό; Ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ως πρώην αβερωφικός δεν θα μπορούσαν ο Σαμαράς αλλά και οι σαμαρικοί να μην τον ψηφίσουν. Άλλωστε, είναι ήδη ένας θεσμικός παράγοντας που κινείται πάντα πολύ τυπικά και με καλές σχέσεις με όλες τις πλευρές του ελληνικού κοινοβουλίου. Έτσι, λοιπόν, δεν το θεωρώ και απίθανο το σενάριο αυτό. Ίσα ίσα που κάνει ρουά ματ στον Σαμαρά…».

Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον Κ. Τασούλα ως βασικό υποψήφιο για την θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εάν τελικά ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να μην προτείνει εκ νέου τη σημερινή Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στα «Παραπολιτικά» του περασμένου Σαββάτου, όσο και στην ιστοσελίδα newsbreak.gr υπήρχαν ανάλογα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στον Ηπειρώτη πολιτικό και σε μια πιθανή πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ο χρόνος θα δείξει…