Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αχρείαστη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

on .

MHTSOTAKHS RAMA

Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η επικείμενη επίσκεψη – φιέστα του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή,12 Μαΐου, την οποία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Έντι Ράμα με μια ακόμη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Και μπορεί να πρόκειται για μια ιδιωτική επίσκεψη (για την ακρίβεια… προεκλογική, ενόψει των εκλογών στην Αλβανία το 2025!) και δεν προβλέπονται συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, ωστόσο η ημερομηνία που επιλέχθηκε να βρεθεί ο Αλβανός Πρωθυπουργός στην χώρα μας δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού στις 12 Μαΐου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν και φυλάκισαν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι και υποψ. ευρωβουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. 

Στο μεταξύ, «αχρείαστη» και «περιττή» χαρακτήρισε την έλευση Ράμα χθες και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ, είπε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και ότι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του. «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρ. Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Έντι Ράμα, είπε ότι «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.» με την επίσκεψή του ο Ράμα στόχο έχει να απευθυνθεί στους Αλβανούς που κατοικούν στην χώρα μας και μάλιστα να τους παροτρύνει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να επενδύσουν! Βέβαια, το γεγονός ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός επέλεξε τόσο πρόωρα (και πριν τις Ευρωεκλογές) να πραγματοποιήσει μια τέτοιου είδους προεκλογική συγκέντρωση - ενώ οι εκλογές στη χώρα του αργούν - προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, αφήνοντας περιθώρια και για άλλες ερμηνείες. Δεν είναι λίγοι εξάλλου εκείνοι που θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι μια έμμεση απάντηση στην υποψηφιότητα του Μπελέρη στις Ευρωεκλογές. 

Πάντως άγνωστο παραμένει ακόμη το πού θα πραγματοποιηθεί τελικά η προεκλογική αυτή συγκέντρωση, καθώς η αρχική τοποθεσία στο Γαλάτσι δεν ευδοκίμησε!