«Η χώρα δικαιούται επανεκκίνηση μακριά από το άλλοθι του 41%...»!

on .

KASSELAKHS IOANNINA

• Τρία λεπτά όλα κι όλα ήταν η διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη χθες το απόγευμα στα Γιάννενα λόγω της ξαφνικής βροχής που ξέσπασε, κατά την εκδήλωση των εγκαινίων του προεκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διασταύρωση των οδών Μιχ. Αγγέλου και Μελανίδη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό χθες βρέθηκε στα Γιάννενα, επισκέφθηκε καταρχήν το Δημαρχείο, όπου συνάντησε τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, και στη συνέχεια το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Σύντομη ομιλία

«Βρέχει, χιονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει, έτσι;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του υπό καταρρακτώδη βροχή και  συνέχισε: «Ευχαριστώ που είστε εδώ πέρα με τόση βροχή. Θα είμαι πολύ σύντομος λόγω καιρικών συνθηκών. Καλορίζικο το περίπτερο. Καλό αγώνα στο κόμμα μας, στον λαό, ο οποίος έχει ανάγκη από δημοκρατία, από δικαιοσύνη, από αξιοσύνη στη χώρα μας».

Παρά το πολύ σύντομο του χρόνου της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης έκανε μια αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές και δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει ένα μεγάλο «καρφί» στην κυβέρνηση της ΝΔ. «Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές διότι η Ευρώπη καθορίζει τις ζωές μας, διότι η Ελλάδα δικαιούται μια επανεκκίνηση από το άλλοθι του 41%», είπε χαρακτηριστικά.

Στη Βόρειο Ήπειρο

Σήμερα, ο κ. Κασσελάκης αναχωρεί για το Καλπάκι, όπου θα γίνει δεκτός από τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κων/νο Καψάλη στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου 1940-41. Ακολούθως, θα αναχωρήσει για την Βόρειο Ήπειρο όπου θα επισκεφτεί τη Βάνιστα, τους Βουλιαράτες, το Γεωργουτσάτι και τα Βρυσερά.

«Βολές» από Πρέβεζα

Πριν βρεθεί στα Γιάννενα ο κ. Κασσελάκης περιόδευσε και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου όπως η Πρέβεζα, η Πάργα, η Ηγουμενίτσα και η Άρτα. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρεβέζης Κώστα Μπάρκα. 

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη του αυτή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μία κοροϊδία νεοφιλελεύθερης πολιτικής, σε μια χώρα που το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι ιδιωτική, από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη, πέρα και πάνω απ’ όσα ήδη έχει πληρώσει σε φόρους. Με νοσοκομεία τα οποία είναι τελείως υποστελεχωμένα, με εργαζόμενους που υπηρετούν το λειτούργημά τους με τεράστια επισφάλεια, με πολύ χαμηλές αμοιβές, με τεράστια υπερ-εφημέρευση. Δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο που αντί αυτοί οι άνθρωποι να ακούνε το «ευχαριστώ» από την κοινωνία, ξεσπούν πάνω τους οι άνθρωποι. Για ποιο λόγο; Διότι δεν αντέχουν άλλο».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ