Ο Έντι Ράμα θα καλέσει τους Αλβανούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους!

on .

RAMA ENTI

Επίσκεψη στην Αθήνα προγραμματίζει για την Κυριακή, 12 Μαΐου, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην γειτονική χώρα το 2025. 

Χωρίς να μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα εάν η ημερομηνία που επιλέχθηκε είναι τυχαία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός έτους από την σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη και τώρα υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ. 

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια συνάντηση του Αλβανού Πρωθυπουργού με τον Κ. Μητσοτάκη, ούτε με άλλους Έλληνες αξιωματούχους, καθώς η επίσκεψη Ράμα γίνεται για να συναντηθεί με την αλβανική διασπορά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», στην Αθήνα ο Έντι Ράμα θα προσγειωθεί μία μέρα πριν, στις 11 Μαΐου, καθώς το μεσημέρι της επομένης θα απευθύνει ομιλία σε ένα κοινό 5.000 συμπατριωτών του, οι οποίοι θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην εγκατάσταση των Ολυμπιακών ακινήτων στο Γαλάτσι. Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του Ράμα, με ορίζοντα τις αλβανικές εθνικές εκλογές, η οποία θα έχει τίτλο «Αναζωογόνηση της Διασποράς 2030» (Revitalization of Diaspora 2030) και σύνθημα «Περήφανοι για την Αλβανία». 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Έντι Ράμα θα απευθύνει κάλεσμα σε Αλβανούς που ζουν εδώ να επιστρέψουν στην πατρίδα ή και να επενδύσουν σε αυτήν, καθώς υπολογίζεται πως η αλβανική διασπορά στην Ελλάδα ξεπερνά τις 700.000 και διεθνώς τα 7 εκατομμύρια!