Προετοιμασία και στο Δήμο Ζίτσας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

on .

ZITSA PLIAKOS ANTIPYRIKH 1 5 24

Πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τα δεδομένα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την πολιτική προστασία, εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας. 

Ο Δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος με ελάχιστο προσωπικό στη διάθεσή του και υποτυπωδώς στελεχωμένη υπηρεσία Πολιτικής προστασίας  να  εκτελέσει εργασίες προληπτικών καθαρισμών και ταυτόχρονα όταν κρίνεται απαραίτητο να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών. «Έχουν μεταφερθεί πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς προσωπικό και πόρους με χρονοβόρες προβλεπόμενες διαδικασίες. Έχουμε εξοπλισμό-μηχανήματα και δεν έχουμε προσωπικό», υπογράμμισε.

Κλείνοντας χαρακτήρισε αυτονόητη και δεδομένη τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο στόχος και ο σκοπός είναι κοινός για όλους» και ζήτησε τη συνδρομή και ευαισθητοποίηση των πολιτών καλώντας τους να συνδράμουν και εκείνοι στην άνιση «μάχη» που δίνουν οι υπηρεσίες για τον καθαρισμό οικοπεδικών εκτάσεων από τα χόρτα διατηρώντας τις ιδιοκτησίες τους καθαρές και αποψιλωμένες.