Φουλ επίθεση Ανδρουλάκη στην Κυβέρνηση από την Πρέβεζα!

on .

ANDROYLAKHS PREBEZA

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας, αλλά και να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «οι τράπεζες πήραν από την τσέπη σας μέσω των υπερχρεώσεων τρία δις ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Τα, δε, κέρδη τους μόνο φέτος είναι τέσσερα δις. Ποιο ήταν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε για τις υπερχρεώσεις; Μόλις 41 εκατομμύρια. Είναι πράσινο φως για την κερδοσκοπία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι η χαρά της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Για το κράτος δικαίου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρέπεμψε σε πρόσφατο δημοσίευμα των «Financial Times» που επισήμαινε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν δίνει προοπτική στους φτωχότερους Έλληνες, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών που έκαναν λόγο για υποβάθμιση του κράτους δικαίου στη χώρα μας και τόνισε: «Αξίζει να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός: Είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτός που αγωνίζεται καθημερινά για να γίνει η ζωή μας καλύτερη και να ζούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου, με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία ή εκείνος που έφτιαξε ένα κράτος – λάφυρο στα χέρια της οικογένειάς του και του Μεγάρου Μαξίμου;».

«Ισχυρό το ΠΑΣΟΚ…»

Αναφερόμενος στον πολιτικό στόχο των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ένα μεγάλο βήμα. «Χτίζουμε βήμα - βήμα και σταθερά. Δεν μας στηρίζει κανένα συμφέρον. Μόνη μας δύναμη είναι οι πολίτες που θέλουν αξιοπρέπεια, προοπτική και ελπίδα. Ο αγώνας των ευρωεκλογών δεν είναι αν θα βγει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί στις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να υπάρχουν δύο κυβερνητικές επιλογές, γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία χτυπάει το ΠΑΣΟΚ λυσσαλέα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχει πολλούς λόγους ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ: Ισχυρή, αξιόπιστη, σοβαρή αντιπολίτευση και μια ισχυρή δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα στέκεται σταθερά δίπλα στα εθνικά μας συμφέροντα».

Δεν παρέλειψε δε να κάνει μία καυστική αναφορά και στον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο είπε τα εξής χαρακτηριστικά: «Θέλω να σκεφτείτε: Αν τον στενότερό μου συνεργάτη τον είχε ανακοινώσει για λίγες ώρες υπουργό της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης και μετά δήλωνα πως και εγώ ήμουν έτοιμος να γίνω υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσατε να  εμπιστευτείτε στα χέρια μου την αξιωματική αντιπολίτευση; Δεν νομίζω, λοιπόν, να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός την αξιωματική αντιπολίτευση στο reality show του κ. Κασσελάκη, το δεξί του χέρι  του οποίου είχε ανακοινωθεί υπουργός της Νέας Δημοκρατίας».