Η ΝΔ μεταλλάσσει το ΕΣΥ σε βάρος των ασθενών

on .

TZOYFH BOYLH

• «Τα απογευματινά, επί πληρωμή, χειρουργεία και η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία μεταλλάσσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε βάρος της υγείας των πολιτών» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως οι διατάξεις του σχεδίου νόμου έρχονται να επιδεινώσουν το ήδη αποδιοργανωμένο ΕΣΥ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όποια ή όποιος επισκεφθεί ένα δημόσιο νοσοκομείο, ένα κέντρο υγείας ή μια μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας θα διαπιστώσει πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά». Σημείωσε ακόμα ότι «οι ασθενείς δέχονται διαρκή πίεση από τη δραματική αύξηση του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την εγκατάλειψη και την απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας, για την υποστελέχωση και την εξουθένωση των υγειονομικών, τα πολλαπλά κτηριακά προβλήματα και τις ελλείψεις εξοπλισμό. Για τα απογευματινά χειρουργεία, πάλι, τόνισε πως μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές.