Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ (ΥΠΕΞ): Ευρωπαϊκό και όχι διμερές το ζήτημα Μπελέρη

on .

MPELERHS KAGKELA

• Κι ενώ για αύριο, Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου στην Χειμάρρα μετά την προφυλάκιση του διορισμένου Γκέργκι Γκόρο, στην υπόθεση του Φρ. Μπελέρη αναφέρθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ευρωπαϊκό και όχι διμερές.

Την ίδια ώρα, οι μεθοδεύσεις Ράμα δεν έχουν τέλος, καθώς φαίνεται πως στόχος του είναι η παράδοση του Δήμου σε δικό του άνθρωπο! Κι αυτό γιατί ως πιθανότερη νέα δήμαρχος φέρεται η σημερινή αντιδήμαρχος Μπελερίνα Μπάλλα, συγχωριανή και –κατά κάποια αλβανικά ΜΜΕ– συγγενής του Αλβανού πρωθυπουργού!

Πάντως ο Έλληνας ΥΠΕΞ μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, για μια ακόμη φορά τόνισε ότι «το ζήτημα του εάν μία υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα τηρεί ή όχι τις αρχές του Κράτους Δικαίου και σέβεται τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών δεν είναι διμερές. Είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό κι έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε κι έτσι το αναδεικνύουμε εμείς σε όλα τα fora»! 

Οι ομογενείς της Αμερικής 

Στο πλευρό του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη στέκεται η ελληνική ομογένεια, τιμώντας τον αγώνα του, επειδή τόλμησε να αντισταθεί στα σχέδια της Αλβανικής Κυβέρνησης!

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης πήρε μία ιστορική απόφαση, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ και ανακήρυξε τον Φρ. Μπελέρη Επίτιμο Μέγα Τελετάρχη της Παρέλασης στην 5η Λεωφόρο στις 14 Απριλίου 2024!

«Οι Έλληνες της Αμερικής στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς την Αλβανία αλλά και την Αμερικανική Κυβέρνηση πως βρίσκονται στο πλευρό του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας τις δύσκολες αυτές ώρες αλλά και στο πλευρό όλων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και αντιτίθενται στα βρώμικα σχέδια του Ράμα για την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων και την εκδίωξη της μειονότητας! Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση», τονίζεται σε σχετική ανάρτηση 

Ευχαριστίες Φρ. Μπελέρη

Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και όλα τα μέλη του συμβουλίου για την μεγάλη τιμή που του έκαναν, ευχαριστεί ο Φρ. Μπελέρης. Με ανάρτησή του τονίζει, μεταξύ άλλων: «Η τιμή αυτή θεωρώ ότι δεν είναι μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά προς όλους τους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές που πάλεψαν και παλεύουν για την προστασία των εθνικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών που κατοικούν σε αυτή τη γη εδώ και χιλιετίες…».