«Έφυγε» στα 88 του ο Γεώργιος Δούβλης…

on .

DOYBLHS GIORGOS

• Φτωχότερος είναι από το περασμένο Σάββατο ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ηπείρου καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ένα από τα σημαίνοντα μέλη του ο Γεώργιος Δούβλης. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή στο αγαπημένο του χωριό τα Άνω Πεδινά Ζαγορίου.

 Γεννημένος στα Άνω Πεδινά, ο εκλιπών φοίτησε στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς, στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Από το 1960 υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία του νομού Γρεβενών στα Άνω Πεδινά και στο Δημοτικό Σχολείο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Έπειτα από γραπτό διαγωνισμό προήχθη στο βαθμό του Επιθεωρητή και έγινε πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Πέρα από την εργασία του, ασχολήθηκε και με τα κοινά, ιδίως στον τόπο καταγωγής του το Ζαγόρι και διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Πεδινών.

Ο Γεώργιος Δούβλης υπήρξε όμως και διαχρονικός υποστηρικτής του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αναπτύσσοντας έντονη δράση ως μέλος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, του οποίο υπήρξε γραμματέας και αντιπρόεδρος. Τέλος, θήτευσε ως μέλος και πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Λαμπριαδείου Οικοκυρικής Σχολής Άνω Πεδινών. 

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με την επίσης εκπαιδευτικό Ελένη Οικονομίδου, τακτική συνεργάτη του «Π.Λ.», με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη και μία κόρη, την Κλεοπάτρα, νηπιαγωγό. 

• Ο «Π.Λ.» απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.