Εκλογές 21ης Μαΐου 2023: Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

PSHFODELTIA PARABAN

Τις περιοδείες συνεχίζει η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα στην πορεία προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε στα Δολιανά και την Ασφάκα όπου συναντήθηκε με φίλους και συνοδοιπόρους, ενώ επισκέφτηκε και τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών. «Η πορεία προκοπής και προόδου της χώρας θα πρέπει να συνεχιστεί στις ερχόμενες εκλογές. Αυτό είναι και το ζητούμενο της κάλπης της 21ης Μαΐου. Αν  θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω», ανέφερε σε δήλωσή της.

* * * 

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον Παρακάλαμο θα πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων μεθαύριο, Κυριακή, ώρα 11:00 με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών του Νομού.

* * * 

«Σήμερα, 18 ημέρες πριν τις κάλπες, βρισκόμαστε σε ένα οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά ασταθές διεθνές περιβάλλον, όπου καλούμαστε να βρούμε ξανά την πυξίδα μας. Να αποκτήσουμε εκείνη την πορεία που θα μας φέρει  στην γραμμή της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και είναι ακόμη πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη, μετά από τέσσερα χρόνια επικίνδυνης διακυβέρνησης», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος στα Γιάννενα και πρόσθεσε: «Για όλους εμάς είναι εθνική προτεραιότητα: η στροφή στην παραγωγή, η δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ κοινωνικών ομάδων, η κοινωνική αλληλεγγύη και η δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της». 

* * * 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Οικονόμου μαζί με τον συντονιστή της ΟΜ υγείας Λ. Παπανδρέου. Εκεί συζήτησε με εργαζόμενους, εκπροσώπους εργαζομένων και τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ν. Κατσακιώρη. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του «πρώτο καθήκον της αυριανής προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι να ανατρέψει την απαξίωση του ΕΣΥ και να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη…».

* * * 

Με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων συναντήθηκαν χθες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ο υπεύθυνος Οργάνωσης Υγείας και μέλη της οργάνωσης. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεσμεύεται για ένταξη των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυιγεινά, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, τη δημιουργία νέων σταθμών σε διασύνδεση με τα Κέντρα Υγείας και για τον εκσυγχρονισμό του στόλου.

Στις επισκέψεις συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Γρίβας, Θανάσης Οικονόμου, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, ο Συντονιστής της ΟΜ Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου και μέλη της οργάνωσης.

* * * 

Στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων βρέθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο των περιοδειών ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων. Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του η βαριά βιομηχανία της περιοχής των Ιωαννίνων ως δραστηριότητα είναι εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ στα όρια του Δ. Ζίτσας, παρότι όμως οι ίδιοι οι εγκατεστημένοι υλοποιούν μέσω του Συνδέσμου μία σειρά δράσεων και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των υποδομών, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, αλλά δυστυχώς και προοπτικών. Ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας των Ιωαννίνων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

* * * 

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικών συσχετισμών υπέρ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έστειλε από το Πέραμα, το οποίο επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μανταλόβας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, όχι ως επαναφορά σε μια κανονικότητα, που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει, αλλά ως ανάγκη της κοινωνίας η οποία βιώνει καθημερινά την υπονόμευση της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του κράτους, την προκλητική εύνοια προς μια μικρή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ολιγαρχία που συγκεντρώνει υπερκέρδη και τον  πελατειακό λαϊκισμό που τροφοδοτεί την αναξιοκρατία και οικειοποιείται το κράτος και τους θεσμούς ως λάφυρο.