Νίκος Δένδιας: Έχουμε μία διαρκή κρίση τριάμισι ετών με την Τουρκία

on .

DENDIAS NIKOS 1 2 2021

• Έχουμε δίπλα μας ένα αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα. Ένα γείτονα, που νομίζει ότι μπορεί να ερμηνεύει τις Συνθήκες και πράγματα κατά το δοκούν και να επιβάλλει στη γειτονιά της το δίκαιο του ισχυρού, μέσα από κωμικά ευφυολογήματα όπως αυτό της 'Γαλάζιας Πατρίδας'», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν τους φοβόμαστε και το γεγονός ότι δεν τους απαντάμε στην ίδια γλώσσα, δεν σημαίνει ότι τους φοβόμαστε, αλλά σημαίνει ότι είμαστε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα με αυτοπεποίθηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τον Βόλο στην Τουρκία, ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματικό ακροατήριο της ΝΔ.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «δεν πιστεύουμε ότι οι δημοκρατίες εξασκούνται στην προπαγάνδα, αλλά εξασκούνται στην αλήθεια». Παράλληλα, επανέλαβε ότι «τα τριάμισι τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα. Είχαν ένα πρωτοφανές στοιχείο», όπως είπε, «διότι με την Τουρκία είχαμε πολλές κρίσεις στο παρελθόν, αλλά τώρα η διαφορά τής τελευταίας περιόδου είναι ότι αυτή η κρίση είναι διαρκής».

Και προσέθεσε: «Εμείς έχουμε μία κρίση τριάμισι ετών, η οποία κλιμακώνεται διαρκώς. Κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη και, από την άλλη πλευρά, ακούγονται χειρότερα και απειλητικότερα πράγματα από την προηγούμενη μέρα. Σε αυτά τα τριάμισι χρόνια καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν υπερχειλίζοντα, φορτικό αναθεωρητισμό και πάντα απαντάμε με ψυχραιμία και σταθερότητα. Δεν μπήκαμε σε διαγωνισμό απειλών, ούτε σε διαγωνισμό ύβρεων».

Περί των εκλογών

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε και για τις προσεχείς εκλογές, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα διευρύνει τη διαφορά, «διότι εμείς είμαστε το πραγματικό λαϊκό κόμμα, γιατί σταθήκαμε δίπλα στον αγρότη, στον μικρομεσαίο και στον κάθε Έλληνα νοικοκύρη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την αυτοδυναμία για να συνεχίσει να κάνει την Ελλάδα καλύτερη», όπως είπε.

Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε προτείνουμε μία ξεκάθαρη και υπερήφανη πορεία, όπως συμβαίνει σήμερα, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.