Εντολή αυτοδύναμης Κυβέρνησης στη Ν.Δ. ζήτησε ο Μάκης Βορίδης

on .

KEFALA KOPH PITAS IAN 2023

Την προσεχή Δευτέρα θα κατατεθεί και την Τρίτη θα ψηφιστεί το ν/σ για την «Πολυεπίπεδη Κυβέρνηση» προκειμένου να επιστρέψουν οι σημαντικές αρμοδιότητες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, όπως έκανε γνωστό από τα Γιάννενα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση της βουλευτή Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα.

Ο υπουργός ξεκίνησε τις επισκέψεις στην πόλη από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον νέο γενικό γραμματέα Σεραφείμ Λιάπη. Το ΥΠΕΣ θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του Νόμου Θεοδωρικάκου, ενώ για την επιστροφή των αρμοδιοτήτων από τις επιτροπές στα συμβούλια, ο Μ. Βορίδης διευκρίνισε πώς αν διαπιστωθούν δυσλειτουργίες σε Δήμους και Περιφέρειες εξαιτίας της συμπεριφοράς των αντιπολιτεύσεων, τότε οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν και πάλι στις επιτροπές.

Αντιπαράθεση δυο κόσμων - προγραμμάτων...

Ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της βουλευτή Μ. Κεφάλα για την οποία μίλησε με θερμά λόγια και της ευχήθηκε καλή επιτυχία, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ξεκαθάρισε πώς η παράταξη δεν θα εμπλακεί σε κουβέντες για τη μορφή του πολιτεύματος, θα αφήσει τη χολή, την εμπάθεια και το μίσος για την άκρα αριστερά. Χωρίς να κάνει αναφορά στο πότε ακριβώς θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, τόνισε πώς σε αυτές θα αντιπαραταθούν δυο κόσμοι, δυο προγράμματα και πλέον οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, τονίζοντας πώς οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχε στο παρελθόν για όλους τους τομείς δεν έχουν αλλάξει. 

Κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό είπε πώς η χώρα από εκεί που ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι και τα νησιά βούλιαζαν από παράνομους μετανάστες επί ΣΥΡΙΖΑ, πλέον έχει αντιμετωπιστεί κατά 90% η παράνομη μετανάστευση, τα Νησιά είναι άδεια από τους παράνομους μετανάστες, έχει μπει ο φράχτης στον Έβρο κ.α. Ο Μ. Βορίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς, στο κομμάτι της δικαιοσύνης και στην αλλαγή του ποινικού κώδικα, στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια όπως στον εξοπλισμό με φρεγάτες και RAFALE, τονίζοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.

Πρωτιές και αλλαγές στην οικονομία

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον «καυτό» τομέα της Οικονομίας, ο υπουργός μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πώς η χώρα είναι πια πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης, σε μείωση της ανεργίας, σε ψηφιοποίηση, αλλαγή εμπορικού ισοζυγίου αλλά και πώς ήταν το παράδειγμα για πολλές χώρες ειδικά στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας. «Η Ελλάδα έγινε με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Μητσοτάκη, παράδειγμα επιτυχίας», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε μνεία, επίσης, στο ότι μπήκαν βάσεις για τη σταθερότητα της οικονομίας, εφαρμόστηκε πολιτική μειώσεων φορολογικών συντελεστών, προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ αναφέρθηκε σε μία σειρά από άλλα ζητήματα όπως στην παιδεία με την κατάργηση του ασύλου της ανομίας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και την αύξηση δυο φορές ήδη και τρεις με του Απριλίου του κατώτατου μισθού, με σκοπό τη βελτίωση του εισοδήματος.

«Όχι πίσω στον εφιάλτη του 2015…» 

Μιλώντας, για τις επικείμενες εκλογές ο Μ. Βορίδης τόνισε πώς όλοι να πάνε στις κάλπες και στις πρώτες εκλογές οι πολίτες και να δώσουν την εντολή μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία νέα τετραετία και παράλληλα να μη ζήσουν ξανά τον εφιάλτη του 2015. «Αποφασισμένοι, ενωμένοι με ομοψυχία και πειθώ να φέρουμε όλους στις κάλπες και να αποτρέψουμε τον εφιάλτη μίας προοδευτικής διακυβέρνησης», κατέληξε.

Η Μ. Κεφάλα...

H οικοδέσποινα Μαρία Κεφάλα ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά. Στη σύντομη ομιλία της, τόνισε πώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις με επιτυχία, όπως με την κρίση στον Έβρο, την πανδημία κ.α. Τόνισε πώς αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, μειώθηκαν φόροι, αυξήθηκαν συντάξεις, μειώθηκε η ανεργία κατά 6 μονάδες, διορίστηκαν 25.000 εκπαιδευτικοί, στηρίχθηκε η υγεία, έγινε ψηφιακή επανάσταση και άνοιξαν ορίζοντες για τους νέους ανθρώπους. Η Μ. Κεφάλα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στις επικείμενες εκλογές οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν πρόοδο ή οπισθοδρόμηση, σταθερότητα ή πειραματισμούς, Κ. Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα.

Χαιρετισμοί...

Αφού ευλογήθηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί. Την εκδήλωση χαιρέτισαν μέσω επιστολών ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω Skype, ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο Γραμματέας της Π.Ε του κόμματος Παύλος Μαρινάκης. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λένα Σταμάτη και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Παναγιώτης Σπανός. 

***

Ας σημειωθεί ότι σήμερα, Σάββατο (ώρα 2 μ.μ.) ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης θα παραστεί στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Βορείων Τζουμέρκων που θα γίνει στα Πράμαντα.