Δικαιωμένος για τον άξονα Ε65 δηλώνει ο Σταύρος Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS MASKA 21 10 2020

• Για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα έργα υποδομής και την εθνική ανάπτυξη κάνει λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με τη θετική απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65.
Το έργο, που θα συνδέσει τα Τρίκαλα με την Εγνατία οδό, αφορά αυτοκινητόδρομο μήκους 70 χλμ. περίπου και προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που θα συνδέσει τη Δυτική Ελλάδα με την Κεντρική, και με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καλογιάννης δηλώνει δικαιωμένος, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος, ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, διαχειρίστηκε το θέμα σε βάθος, την περίοδο 2012- 2013, όταν για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου επαναδιαπραγματεύτηκε επιτυχώς τις συμβάσεις παραχώρησης και επανεκκίνησαν οι εργασίες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Δεν παραλείπει όμως να αναφερθεί στην πολύ σημαντική καθυστέρηση της περιόδου 2015-19, τονίζοντας πως «η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τις Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίες επί πέντε ολόκληρα χρόνια το μόνο που επεδίωξαν ήταν η αλλαγή χάραξης του άξονα, όχι προς όφελος των Ηπειρωτών, καταστρατηγώντας τον αρχικό σχεδιασμό του έργου». Όπως σημειώνει, το 2016 ο ίδιος κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη στο Υπουργείο Υποδομών, για τη βέλτιστη εναλλακτική χάραξη του άξονα, όμως η τότε Κυβέρνηση δεν εξέτασε την πρότασή του και καταδίκασε έτσι τους συμπολίτες μας να υποχρεώνονται να ταξιδέψουν 30 χλμ. επιπλέον κάθε φορά που θα κινούνται από και προς την Αθήνα, να φτάνουν δηλαδή σχεδόν μέχρι τα Γρεβενά (!), να καταβάλουν επιπλέον διόδια, να ρυπαίνουν περισσότερο το περιβάλλον.