Ν.Δ. και Κ. Μητσοτάκης διατηρούν σταθερό προβάδισμα

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

Προβάδισμα σχεδόν 17 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμό OPEN.

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων συγκεντρώνει ποσοστό 39,1% και προηγείται με 16,9% μονάδες έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκεντρώνει ποσοστό 22,2%.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%, ενώ το 11,9% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει το 44% των απαντήσεων των πολιτών, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που λαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ακολουθεί με 22%, ενώ το 27% των ερωτηθέντων απαντάει «Κανένας».
Παράλληλα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco, αναγκαία χαρακτηρίζει την χρήση μάσκας στα σχολεία το 59% των ερωτηθέντων, ενώ ποσοστό 33% χαρακτηρίζει το μέτρο ως υπερβολικό.
Τέλος, την ικανοποίησή του από την κυβέρνηση αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας εκφράζουν έξι στους δέκα πολίτες, ενώ ποσοστό της τάξης του 59% θεωρεί σωστούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ ένα 23% κάνει λόγο για «λαθεμένο χειρισμό».