Παρέμβαση Κων. Γάτσιου για την κρίση στη Δημόσια Υγεία και στην Οικονομία

on .

GATSIOS KON

• Για την κρίση στη Δημόσια Υγεία και στην Οικονομία, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, αναφέρεται σε εκτενή δήλωσή του το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ (και υποψ. βουλευτής Ιωαννίνων) και πρ. πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Γάτσιος. 
Αναφερόμενος στο μέτωπο της δημόσιας υγείας, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Επειδή έγινε και γίνεται πολύ κουβέντα για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας, τα περίφημα ΣΔΙΤ (για τα οποία σπεύδω να διευκρινίσω ότι δεν είμαι αντίθετος από άποψη αρχής, ούτε όμως υπερεκτιμώ την αξία τους), αναρωτιέμαι τούτο: σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε αυτόν τον «πόλεμο με τον αόρατο εχθρό», όπως έχει αποκαλεστεί, ποια ακριβώς είναι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας, των μεγάλων νοσοκομείων και των ιδιοκτητών τους; Ποια προθυμία συμπράξεων επέδειξαν; Ποια σπουδή; Εκτός από το να προσφέρουν τα τεστ για τον ιό πανάκριβα, τι άλλο είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν; Χρειάζεται να φτάσουμε στην επίταξη για να κάνουν κάτι;».
Σχετικά με την οικονομική κρίση ο κ. Γάτσιος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «Χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως οι πιστοληπτικές γραμμές στήριξης, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα δανεισμού στις χώρες της ευρωζώνης αυξάνοντας ταυτόχρονα το χρέος τους, είναι παντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση. Το μόνο πραγματικό «μπαζούκα» που υπάρχει τη στιγμή που επιχειρήσεις κλείνουν και εθνικές οικονομίες «παγώνουν» είναι η προσφορά νέου χρήματος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις...».