Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους...

on .

rizopoulos

• «Το μήνυμα της αναγκαιότητας ύπαρξης πολιτικής συνεννόησης στην Ήπειρο, μεταξύ των διαφορετικών δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και το στίγμα της διακριτής παρουσίας μιας παράταξης που στήθηκε από το μηδέν, έξω από κομματικούς μηχανισμούς και η οποία παράταξη μεγαλώνει, συνεχίζοντας πολύ πιο δυνατή την πορεία της προς τις επόμενες εκλογές», ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, τονίζεται σε ανακοίνωση των «Οριζόντων Ηπείρου» στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Φρόντζου Πολιτεία». Παρόντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Δημήτρης Παππάς και Δημήτρης Γκαμπρέλας, ενώ απουσίαζε λόγω ασθένειας, ο έτερος εκλεγμένος των «Οριζόντων», Στάθης Νάνος.
Την αξιοσημείωτη αλλαγή στη συν-λειτουργία των πολιτικών δυνάμεων στην Ήπειρο, σηματοδότησε η παρουσία στην εκδήλωση, των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον», κ.κ. Γιώργου Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου αντίστοιχα. Αμφότεροι στους χαιρετισμούς τους τόνισαν την ανάγκη συνέργειας και από κοινού πολιτικής δράσης, απέναντι στην αλαζονική διοίκηση της Περιφερειακής Αρχής και δεσμεύτηκαν πως η κοινή προ ημερών επιστολή για τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα το προσφυγικό, θα έχει ασφαλώς συνέχεια.
Tον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο εκπροσώπησε ο Πατέρας Παναγιώτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Βελλαϊτών κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος.
Ο Σπ. Ριζόπουλος
Χαιρετίζοντας την παρουσία των δύο επικεφαλής Ζάψα και Δημητρίου, ο κ. Σπ. Ριζόπουλος επιτέθηκε στην Περιφερειακή Αρχή, αναφερόμενος στην κοινή πρωτοβουλία για το προσφυγικό και κατέληξε: «κώφευσε, στρουθοκαμήλισε, εξαφανίστηκε και έβγαλε μπροστά την αμήχανη και «ψαρωμένη» ΠΕΔ για να καταλήξουμε στο αισχρό σύνθημα ‘βάλτε πλάτη’».
«Κλίμα συναίνεσης υπάρχει, δείτε το, είναι υπαρκτό» τόνισε και πρόσθεσε πως «όσο μπορώ να συνεννοηθώ με επικεφαλής όπως με το Γιώργο και το Δημήτρη, δε φοβάμαι τίποτε»…
Επίσης, αναφέρθηκε σε κεφαλαιώδεις προτάσεις της παράταξής του που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «e» και που διέπονται από την αρχή της Περιφερειακότητας, όπως για τον αγωγό East Med, για το ΕΣΠΑ κτλ.