ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ βρίσκονται στην καλύτερη φάση

on .

KOSTAS TASOYLAS PRESBHS ISRAHL

• Με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Yossi Amrani, συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με την Διακοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, θέματα πολιτισμού καθώς και διμερή ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Τασούλας καλωσόρισε τον Πρέσβη του Ισραήλ κάνοντας λόγο για «μία θετική συγκυρία των διμερών σχέσεων των χωρών μας, η οποία έχει περιγράφει εκατέρωθεν ως η συγκυρία που οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους τα τελευταία 70 χρόνια». Και πρόσθεσε: «Αλλά εμείς δεν είμαστε τόσο μετριοπαθείς ώστε να ικανοποιούμεθα από το γεγονός ότι οι σχέσεις μας είναι στην καλύτερη φάση των τελευταίων 70 ετών και θέλουμε να τις κάνουμε ακόμη καλύτερες. Στο πρόσωπο του κυρίου Amrani βρίσκουμε έναν από τους πιο πρόσφορους συνεργάτες γι’ αυτόν τον φιλόδοξο στόχο».
Ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα για την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου. «Η συμφωνία για τον αγωγό Eastmed, είναι μία συμφωνία που όχι μόνο εξασφαλίζει στην Ευρώπη περιθώρια περαιτέρω ενεργειακής αυτονομίας και εναλλακτικές πηγές ενεργειακής αυτονομίας από τις υπάρχουσες, που είναι απαραίτητες, αλλά σφυρηλατεί ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ», τόνισε. 
Από την πλευρά του ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ Yossi Amrani ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα για τη συνάντηση λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι  «Είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας η συνεργασία μας με την Ελλάδα τόσο στο στρατιωτικό κομμάτι όσο και στο οικονομικό αλλά και στο πλαίσιο του λαού προς λαό ‘‘people to people’’, όπως λέμε…».