Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα διακυβέρνησης της παράταξης «Ορίζοντες της Ηπείρου»

on .

RIZOPOYLOS 10 4 2019

• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε χθες στα Γιάννενα το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την διακυβέρνηση της Ηπείρου την τετραετία 2019-2023.
Αυτό που τόνισε αναπτύσσοντας όλους τους άξονες και τις πτυχές της πρότασης-δέσμευσης που θα αλλάξει την Ήπειρο είναι το ότι φιλοδοξεί να είναι Περιφερειάρχης όλων των Ηπειρωτών, των Μεγάλων Έργων, της Ανάπτυξης και της Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ριζόπουλου ανέφερε «Είναι σαφές ότι η περιφερειακότητα αντιπροσωπεύει μία τελείως διαφορετική αντίληψη Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το εάν είναι η αντίληψη εκείνη, την οποία θα την επικροτήσει ο Ηπειρώτικος λαός θα μας το δείξει η κάλπη. Όλες οι συναντήσεις που κάναμε συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχει, ιδίως για την Ήπειρο, άλλη επιλογή. Όχι μόνο διότι είμαστε τελευταίοι στην ανάπτυξη και πρώτοι στην ανεργία, αλλά διότι την περιφερειακότητα την προτάσσει ουσιαστικά και το τρομερό πλαίσιο πλεονεκτημάτων το οποίο διαθέτει η Ήπειρος, με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά μόνο στον Περιφερειάρχη διότι, όπως καταλαβαίνετε, μέχρι τώρα και πριν αλλάξει η πολιτική αντίληψη και η νοοτροπία, όπου σιγά-σιγά όλοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει κανένα νόημα η λογική της στήριξης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί μόνη της, ακηδεμόνευτα και ανεξάρτητα, όπως ακριβώς ξεκινήσαμε εμείς. Συνεπώς, σε αυτή τη διαδικασία η περιφερειακότητα πιστεύω ότι είναι ένα πλαίσιο το οποίο θα αναδιατάξει το συνολικό σκεπτικό, εφόσον βρεθούμε την 1η Σεπτεμβρίου στη θέση της Περιφέρειας».
Όπως είπε οι βασικές παραδοχές επάνω στις οποίες στηρίχτηκε η διαμόρφωση του προγράμματος είναι η περιφερειακότητα και η έννοια των πολύ μεγάλων έργων, η ανάγκη να υπάρχει διακριτή λειτουργία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων και η αλλαγή σχεδιασμού του προϋπολογισμού με εξορθολογισμό των οικονομικών.
Ακόμη ο κ. Ριζόπουλος περιέγραψε τους πέντε άξονες του προγράμματος της παράταξής του, οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής: καταπολέμηση της ανεργίας, τουρισμός – πολιτισμός – αθλητισμός, ενέργεια – υποδομές, πρωτογενής παραγωγή και το νέο μοντέλο διακυβέρνησης με βασικό κομμάτι την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.