Με τον Πρύτανη Τριαντ. Αλμπάνη συναντήθηκε χθες ο Σπ. Ριζόπουλος

on .

RIZOPOYLOS ALMPANHS

• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Πρύτανη του Πανεπ. Ιωαννίνων Τριαντ. Αλμπάνη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ίδρυμα και για τα σχέδια της πρυτανικής αρχής.
Από την πλευρά του ο κ. Ριζόπουλος - όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης - τον ενημέρωσε ότι θα βοηθήσει το Πανεπ. Ιωαννίνων να γίνει το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας και του εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι το Ίδρυμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας και στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Αλμπάνης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας αλλά και η βοήθεια την οποία χρειάζεται το Πανεπιστήμιο σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην Οικονομία και την Κοινωνία της Ηπείρου…».
Ο υποψ. Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι διέβλεψε «μέσα από τη συζήτηση και μια τεράστια ευκαιρία μετάβασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -μέσα από την αποκέντρωση που γίνεται- από την αντίληψη ενός κέντρου σχολών, που δεν είχαν καμία σχέση με τον αναπτυξιακό της περιοχής, στη λογική «κουμπώματος» των σχολών με συγκεκριμένες αναπτυξιακές ανάγκες, όπως αυτές μπορούν να προχωρήσουν μέσα από το πλαίσιο της Περιφερειακότητας…».