Καλά... κρατούν οι προεκλογικές ζυμώσεις σ’ όλη την Ήπειρο!

on .

NATSHS LAZAROS 16 12 18

• Σε… γρίφο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στις εκλογές για τον Δήμο Ιωαννιτών.
Ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του κόμματος προέκρινε τη διερεύνηση της πιθανότητας εκλογικής συνεργασίας είτε με τον Θωμά Μπέγκα είτε με τον Μωυσή Ελισάφ, ο Λάζαρος Νάτσης και η παράταξή του «Πολίτες για την Ανατροπή» που υποστηρίχθηκε το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σκέφτεται το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου στον Δήμου. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη μελών της στο ξενοδοχείο «Du Lac», στην οποία παραβρέθηκαν και οι τέσσερις τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές (Μερ. Τζούφη, Χρ. Μαντάς, Γ. Καραγιάννης και Γ. Στέφος) δεν είπε πάντως «όχι» στη διερεύνηση κάποιας συνεργασίας, θέτοντας όμως ως βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο μία σειρά από προγραμματικές θέσεις.

Για Ελισάφ - Μπέγκα
«Δεν είμαστε αναλώσιμοι» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο Λάζαρος Νάτσης κατά τη σύσκεψη μελών και φίλων της παράταξής του σχολιάζοντας την αντιδεοντολογική, όπως τη χαρακτήρισε, πρακτική που ακολουθεί ο Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος καλεί μέλη από τους «Πολίτες για την ανατροπή» να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της δικής του παράταξης. Όσο για τη Δημοτική Αρχή, της άσκησε δριμεία κριτική, χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο… μαέστρο που τον διευθύνει η ορχήστρα και προσθέτοντας πως πρόκειται για «φαινόμενο όχι πρωτόγνωρο, αφού και στο παρελθόν άλλοι είχαν τα κουκιά και άλλοι τον Θώκο. Ένα αρνητικό προϊόν του εκλογικού συστήματος που θεραπεύει η απλή αναλογική»!

Ναι στη διεύρυνση
Ο κ. Νάτσης έκανε λόγο για αυτονομία της Αυτοδιοίκηση και μίλησε για την ανάγκη «διεύρυνσης της παράταξης με κοινωνικές συμμαχίες και συνεργασίες τόσο με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, όσο και με νέους ανθρώπους που προσβλέπουν σε μας».
Σημείωσε δε ότι «οι ευκαιριακές συσπειρώσεις ετερόκλητων δυνάμεων με στόχο την άλωση των δήμων για προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους, δεν πείθουν την κοινωνία που δείχνει ήδη τα πρώτα σημάδια αντίδρασης».
Παράλληλα, παρουσίασε έναν αναλυτικό απολογισμό της δραστηριότητάς του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων την τελευταία πενταετία. Τελικά χθες η συνέλευση της παράταξης Νάτση δεν έλαβε οριστική απόφαση, αλλά αποφάσισε να συσταθεί μία Γραμματεία η οποία θα έρθει σε επαφή με τις υπόλοιπες παρατάξεις ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο προγραμματικής σύγκλισης.

Λίστες από το ΚΙΝΑΛ
Στο μεταξύ, τα ψηφοδέλτιά του για δύο Νομούς της Ηπείρου, αυτούς των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας ανακοίνωσε χθες το ΚΙΝΑΛ μαζί με τις αντίστοιχες λίστες για μία ακόμη σειρά Νομών ανά τη χώρα.
Στα Γιάννενα η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα που ήδη έγραψε ο «Π.Λ.», δηλαδή του πρ. Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κων/νου Γάτσιου, του πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, των δύο Αντιδημάρχων Νίκου Γκόλα και Θανάση Μανταλόβα, των στελεχών του ΚΙΝΑΛ Σωτήρη Ζαρμπαλά και Μαργαρίτας Ζήκου, αλλά και εκείνο του πρώην Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Βασίλη Μασσαλά. Έχουμε λοιπόν επτά υποψηφίους, εκ των οποίων έξι άνδρες και μία γυναίκα.
Στην Πρέβεζα ανακοινώθηκαν τρεις υποψήφιοι. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Κων/νο Κωνή, τον κτηματομεσίτη Σταύρο Κώστα και τον μαθηματικό Χρήστο Πεπόνη. Όταν ξεκαθαρίσει το «τοπίο» θα ανακοινωθούν από το ΚΙΝΑΛ οι λίστες για Άρτα και Θεσπρωτία.