Μέσω Φλώρινας θα περάσει το τρένο για την Αλβανία

on .

DHMHTRIOY DHMHTRHS

• «Στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του 3ου Thessaloniki Summit, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπρίτζης έβαλε και οριστικά την ταφόπλακα στο όνειρο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου με την Νότια Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Δημ. Δημητρίου που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τονίζει ο κ. Δημητρίου, για την Αλβανία, αντί της φυσιολογικής διέλευσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών μέσω της Ηπείρου, ανακοίνωσε περιχαρής ότι η συμφωνία που ετοιμάζουν με την γείτονα χώρα αφορά την γραμμή μέσω Φλώρινας!
«…Απέναντι σε αυτή την απαξίωση της Ηπείρου, για άλλη μια φορά, ο νυν Περιφερειάρχης αλλά και οι φιλόδοξοι διάδοχοί του που διεκδικούν την ηγεσία της Περιφέρειας, είτε δεν γνωρίζουν τίποτε, είτε δεν παίρνουν θέση, προφανώς επειδή είναι απολύτως αποκομμένοι από την μάχιμη επιχειρηματικότητα της Ηπείρου κι από τις καθημερινές προσπάθειες των επαγγελματιών να ξανασταθούν στα πόδια τους…», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρίου και κλείνοντας σημειώνει: «δεν μπορούν να γίνονται συζητήσεις για τις διασυνοριακές σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεσή τους, απούσας της Περιφέρειας Ηπείρου. Δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης να μην παρευρίσκεται στην Συνάντηση Κορυφής στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψη τα διακυβεύματα της Περιφέρειας στις διακρατικές συμφωνίες…».