Ο Γιώργος Σουκουβέλος κατεβαίνει υποψήφιος στον Δήμο Ζαγορίου

on .

SOYKOYBELOS GIORGOS

• Στο Ζαγόρι επιστρέφει ο Γιώργος Σουκουβέλος, πρώην Δήμαρχος Τύμφης, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία του ενιαίου Δήμου.
Όπως αναφέρει σε δήλωση για την υποψηφιότητά του, «μέσα από μια μακρά διαβούλευση με συνδημότες αλλά και φίλους του Ζαγορίου, αποφασίσαμε πώς το Ζαγόρι χρειάζεται αλλαγή πορείας, μια δημιουργική επανεκκίνηση ώστε να οδηγηθεί με ασφάλεια και πρόγραμμα στη νέα εποχή. Για τη νέα προγραμματική περίοδο, σχεδιάσαμε και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε προτάσεις που θα καταστήσουν το Ζαγόρι μας πρωταγωνιστή. Με ιδέες και πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξή του, στην παραμονή των κατοίκων στα χωριά μας, στην επαναπροσέλκυση αποδήμων και ιδίως νέων».
Ο κ. Σουκουβέλος παραδέχεται ότι ο στόχος που θέτει είναι δύσκολος και οι προκλήσεις που τον περιμένουν μεγάλες, γι αυτό, όπως σημειώνει, «χρειάζεται αποφασιστικότητα, δυναμικές, αλλά προπάντων αποτελεσματικές παρεμβάσεις στα κέντρα των αποφάσεων». Καταλήγει δε τονίζοντας ότι «το Ζαγόρι, έχει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, στηριζόμενο στον ήπιο τουρισμό, στην αξιοποίηση των φυσικών του πόρων, στην επανεργοποίηση κλάδων που κράτησαν και μεγάλωσαν γενιές επί γενεών, όπως της παραδοσιακής γεωργίας / κτηνοτροφίας και της δασοπονίας. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε να εργαστούμε σκληρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά όλοι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, με σύνθεση προτάσεων και τις ευρύτερες κατά το δυνατόν συναινέσεις».