Ανάγκη καθαρισμού και προστασίας του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων

on .

DASOS FRONTZOY DROMOS

• Άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό και την προστασία του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων ζητά η Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Όπως αναφέρει η Γιαννιώτισσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το δάσος έχει έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων και περιβάλλεται από κατοικίες, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για δημιουργία ζώνης πυροπροστασίας και εργασίες καθαρισμού.
Η κ. Τζούφη επισημαίνει ότι στη διετία 2017-19 εργάζονταν 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία σταμάτησαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Επίσης το 2020, ζητήθηκαν από το υπουργείο 100.000 ευρώ για τις απαραίτητες ετήσιες εργασίες καθαρισμού και 20.000 ευρώ για τη συντήρηση των δεξαμενών πυροπροστασίας, δίχως ωστόσο ανταπόκριση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό αναφορικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης των εργασιών καθαρισμού, συντήρησης και διατήρησης του δικτύου πυρόσβεσης του αισθητικού δάσους, για την πρόσληψη προσωπικού, όπως και για την προμήθεια οχημάτων 4Χ4, ώστε να καθίσταται δυνατή η απομάκρυνση των υπολειμμάτων.
Τέλος, θέτει το ζήτημα του αποτελεσματικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Ιωαννιτών, ΔΕΥΑΙ, Δασική Υπηρεσία και Πυροσβεστική) προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργασίες καθαρισμού και πυροπροστασίας του αισθητικού δάσους.