Ευρεία σύσκεψη στα Γιάννενα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

on .

TOYRNAS

• Στην Ήπειρο βρίσκεται για ένα διήμερο ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, σήμερα, Παρασκευή και ώρα 9 π.μ. θα γίνει στην έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου της Πυροσβεστικής στα Γιάννενα ευρεία σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς και με θέμα «Προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο – Συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων».

Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξούς), Υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Κων/νος Τσιώπος, οι Διοικητές όλων των Νομών της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Διοικητής της 5ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διοικητής της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και ο Προϊστάμενος του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Από πλευράς των συναρμόδιων φορέων στο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης έχουν κληθεί να παρευρεθούν ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Διοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Βασίλης Μουσελίμης, ο Διευθυντής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.,  Αρχιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης, η Επιθεωρήτρια Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Τσιατούρα και η Διευθύντρια Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Μπουκουβάλα.