Με έναν εκπρόσωπο η Ήπειρος στη νέα Διοίκηση της ΚΕΔΕ!

on .

KEDE

• Καθαρή νίκη πέτυχε η αυτοδιοικητική παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», η οποία πρόσκειται στη Ν.Δ., με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, στις εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η παράταξη Κυρίζογλου εξασφάλισε ποσοστό 65,78% επί του συνόλου των εκλογέων εκλέγοντας τα 20 από τα συνολικά 31 μέλη του νέου Δ.Σ.. Η αντίπαλη παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» που υποστηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηνών Χάρη Δούκα έλαβε ποσοστό 29,3% καταλαμβάνοντας εννέα έδρες, ενώ μία έδρα παίρνει η «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Ένας μέσα, δύο έξω…

Έναν και μοναδικό εκπρόσωπο θα έχει η Ήπειρος στη νέα Διοίκηση της ΚΕΔΕ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Θωμά Μπέγκα, ο οποίος σημείωσε καλή εκλογική επίδοση παρά το γεγονός ότι η παράταξή του έχασε, λαμβάνοντας 75 ψήφους. Συγκεκριμένα, ήρθε δεύτερος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα πίσω από τον Δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης Συμεών Δανιηλίδη, ο οποίος έλαβε 87 ψήφους.

Σε αντίθεση με τον κ. Μπέγκα, εκτός ΚΕΔΕ έμειναν οι δύο αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας, οι οποίοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι στον συνδυασμό του Λάζαρου Κυρίζογλου, παρά το γεγονός ότι εκείνος πήρε τις εκλογές. Προφανώς, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τις συμμαχίες εκείνες που θα έφερναν την ψήφο των συναδέλφων τους. Πρόκειται για τον Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Άρτας Κώστα Παπασιώζο και τον πρ. δήμαρχο Ηγουμενίτσας και νυν δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λώλο. Ο κ. Παπασιώζος έλαβε 42 ψήφους και κατετάγη τελευταίος στη λίστα των Δημάρχων, ενώ ο κ. Λώλος πήρε 82 ψήφους και ήρθε ένατος στη λίστα των δημοτικών συμβούλων, όπου εκλέγονταν οι οκτώ πρώτοι. Ο δεύτερος λοιπόν έμεινε εκτός για πολύ λίγες ψήφους. 

Η δήλωση Μπέγκα

Σε γραπτή του δήλωση ο Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την εκλογή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» τονίζει με έμφαση: «Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ήταν μια μάχη απόψεων και ιδεών.  Η μάχη αυτή δεν κερδήθηκε από την παράταξή μας “Αυτοδιοίκηση Τώρα”, ο αγώνας όμως για την υπεράσπιση μιας αυτοδιοίκησης αυτόνομης και ακηδεμόνευτης συνεχίζεται με τη συμμετοχή μας στο νέο Όργανο».

Ο κ. Μπέγκας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει από καρδιάς τον επικεφαλής της παράταξης Χάρη Δούκα για την τιμητική, όπως τη χαρακτηρίζει, πρόταση που του έκανε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό της, καθώς και όλους τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ώστε να εκλεγεί μέλος του νέου Δ.Σ.. «Με τη συγκρότησή του μας περιμένει πολλή δουλειά για να μπορέσουμε μέσα από το κορυφαίο μας συλλογικό όργανο να πάμε την αυτοδιοίκηση μπροστά», καταλήγει.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, η παράταξη του Λάζαρου Κυρίζογλου θα έχει ως μέλη τους ακόλουθους Δημάρχους με βάση τις ψήφους που έλαβαν: Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γιώργος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, Ελευθέριος Ραβιόλος, Δήμαρχος Καρύστου, Βασίλης Τσιάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Φίλιππος Αναστασιάδης, Δήμαρχος Παγγαίου, Αλέξιος Καστρινός, Δήμαρχος Πηνειού, Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας, Παντελής Τσακίρης, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και Θανάσης Μαμάκος, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Κυρίζογλου που έλαβαν θέση στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι οι: Δημήτρης Καφαντάρης, Χρήστος Τεντόμας, Βαγγέλης Μπαρμάκος, Μιχαήλ Καραμαλάκης, Δημήτρης Τζιαχρήστας, Ιωάννης Μουράτογλου, Γιώργος Καταβούτας και Μερόπη Υδραίου.

Η παράταξη του Χάρη Δούκα, «Αυτοδιοίκηση Τώρα» εξέλεξε τους ακόλουθους Δημάρχους: Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννιτών, Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Τίνα Καφατσάκη, Δήμαρχος Ζωγράφου. Και δημοτικούς συμβούλους: Δημήτρης Τσιαντής, Νίκος Γιαλιτάκης, Δημήτρης Μπίρμπας και Κώστας Ζαχαριάδης. Τέλος, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέλαβε μια έδρα στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ, με την εκλογή του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.