Σε… μπελάδες η Άννα Ασημακοπούλου για το mail προς απόδημους Έλληνες!

on .

 ASHMAKOPOYLOY ANNA

• Σε πρωταγωνίστρια των ημερών έχει αναδειχθεί η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις καταγγελίες απόδημων Ελλήνων για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων μέσω του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) που έστειλε μαζικά το γραφείο της στα emails τους.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπου δεκάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό σχολίασαν πως συμπεριλήφθηκαν, χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι τα στοιχεία τους, στην ενημερωτική λίστα με email της κ. Ασημακοπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τι απάντησε

Μιλώντας σχετικά στο MEGA η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο. «Είμαι ευρωβουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες», υποστήριξε.

Σε άλλη συνέντευξή της, αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ τη λίστα των ανθρώπων που γράφτηκαν για την επιστολική ψήφο. Παράλληλα, εξήγησε ότι ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστα του εκλογικού καταλόγου. «Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: Σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει», ξεκαθάρισε.

Αντιδράσεις κομμάτων

Η φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων με αποδέκτη την Άννα Ασημακοπούλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε πως «ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρουμε άμεσα το θέμα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας». 

Από την πλευρά τους, 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης, κατέθεσαν ερώτηση με θέμα τη «Διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων» προς την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Το δε ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες διαρροής των προσωπικών δεδομένων και να αποδοθούν οι ανάλογες διοικητικές ή και ποινικές ευθύνες και κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με τις καταγγελίες των αποδήμων.