«Καταδρομική» επίθεση στο γραφείο της Μαρίας Κεφάλα στα Γιάννενα!

on .

KEFALA MARIA GRAFEIO IOANNINA

Ημέρα μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών ήταν η χθεσινή, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Φυσικά, ως είθισται, δεν έλλειψαν τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ παρατράγουδα καταγράφηκαν και στα Γιάννενα, με μια ομάδα να βάζει στόχο το πολιτικό γραφείο της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής Μ. Κεφάλα, στο κέντρο της πόλης.

Όμως, ούτε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας έμεινε στο… απυρόβλητο, καθώς κατά την χθεσινή κινητοποίηση στη γειτονική πόλη αγρότες άφησαν δέματα με τριφύλλι στο γραφείο του!

«Σε μία τέτοια μέρα, η θλίψη δεν μπορεί να βαφτεί με χρώμα κομματικό. Κι ο σεβασμός στην οδύνη απαιτεί ωριμότητα και σύνεση», τόνισε στο μήνυμά του για την χθεσινή θλιβερή επέτειο ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «μόνο η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα ρίξει φως στην υπόθεση».

Για να συμπληρώσει: «Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο, σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων που χάσαμε και στη δοκιμασία των τραυματιών. Με τη σκέψη στις οικογένειες, που έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν τον πόνο τους διαμαρτυρία. Ωστόσο, πρώτη η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα οφείλουμε να διακρίνουμε πίσω από την τραγωδία μία συλλογική αποτυχία. Να βρούμε τον κορμό και τα κλαδιά της και με τόλμη να την ξεριζώσουμε, όχι διχασμένοι, αλλά ενωμένοι.

»Αποστολή μας είναι ο πόνος να μετουσιωθεί σε πράξεις. Ώστε οι οργανισμοί που υπηρετούν τον πολίτη να λειτουργούν με ασφάλεια, συνέπεια και επαγγελματισμό. Το Δημόσιο να μην μένει αιχμάλωτο της γραφειοκρατίας, που καθυστερεί κρίσιμα έργα. Και τα δικαστήρια να αποφασίζουν εγκαίρως, ιδίως για υποθέσεις που απασχολούν την κοινωνία», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση της Μ. Κεφάλα

Η υφυπουργός Μ. Κεφάλα, με αφορμή την εισβολή στο πολιτικό της γραφείο στα Γιάννενα, αναφέρει σχετικά σε ανάρτησή της: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή), αναίτια, απρόκλητη και φασιστικού χαρακτήρα καταδρομική εισβολή μίας ομάδας «αγνώστων» στο πολιτικό μου γραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων, οι ζημιές και οι βανδαλισμοί που προκάλεσαν και πάνω απ’ όλα η κατατρομοκράτηση των συνεργάτιδών μου, συνιστούν ντροπή για τους εμπνευστές της επίθεσης, τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς. Καμία επίθεση δεν πρόκειται να μας φοβίσει, κανείς δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει με θρασύδειλες επιθέσεις. Η πόρτα του γραφείου μου ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή, όπως ανοιχτή ήταν και σήμερα, δίνοντας την ευκαιρία στη μικρή αυτή ομάδα να εισβάλλει, ανενόχλητη. Η πράξη αυτή όμως χαρακτηρίζει τους ίδιους και όσους – ευτυχώς ελάχιστους – θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν».