Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Να μπει τέλος στην κράτηση του Φρ. Μπελέρη!

on .

THEODORIKAKOS GIANNENA 27 2 24

• Ενώ σήμερα, Τετάρτη θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης, μια ακόμη παρέμβαση έγινε χθες επί ελληνικού εδάφους και μάλιστα από τα Γιάννενα. 

Ο πρ. Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με δύο στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, θέτοντας, μεταξύ των άλλων, και το ζήτημα του ομογενούς δημάρχου που παραμένει προφυλακισμένος εδώ και σχεδόν εννιά μήνες, χωρίς να του δίνεται η ευκαιρία να ορκιστεί. 

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Τ. Θεοδωρικάκος: «Στα φιλόξενα Γιάννενα συναντήθηκα σήμερα με τους φίλους Luçiano Boçi, Αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και Flamur Noka, πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Βουλευτή και Γενικό Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος. Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά ενδιαφέροντα θέματα και ασφαλώς για την ανάγκη να μπει τέλος στην κράτηση του συμπατριώτη μας εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη».

Υπενθυμίζεται ότι στην ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο τον Φρ. Μπελέρη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μήνες. Για τον συγκατηγορούμενο, Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω προβλημάτων υγείας.