Οι αστυνομικοί υπάλληλοι έθεσαν τα αιτήματά τους στον Κ. Τασούλα

on .

ASTYNOMIKOI TASOYLAS 12 2 2024

  Mε τον Πρόεδρο της Βουλής Kώστα Τασούλα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο ζήτημα που θα ανακύψει στο άμεσο μέλλον στο Νομό μας, με την μείωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και στην έλλειψη προγραμματισμού για την αντιμετώπισή του από πλευράς της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, κάτι που, όπως τονίστηκε, φάνηκε πρόσφατα με τις μηδενικές θέσεις για την Διεύθυνση Ιωαννίνων στο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού. 

Για το συγκεκριμένο θέμα τα μέλη της Ε.Α.Υ.Ι. τόνισαν και αυτό που η Π.Ο.ΑΣ.Υ. επισήμανε στην ανακοίνωσή της, ότι σκοπίμως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε η άποψη ότι στην Αττική υπηρετεί περίπου το 35% της συνολικής Αστυνομικής δύναμης κάτι που φυσικά δεν ισχύει αφού η αλήθεια είναι ότι στην Πρωτεύουσα υπηρετεί το 49% και πάνω της συνολικής δύναμης. Ειδική δε αναφορά έγινε στην επέκταση του επιδόματος Παραμεθορίου για  τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα, ζήτημα που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

   Ο Πρόεδρος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στην Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων.