Επανεκλέγεται ο Απ. Τζιτζικώστας στην Διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών

on .

TZITZIKOSTAS ENPE

• Νικήτρια και με μεγάλη διαφορά στην χθεσινή κάλπη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) αναδείχθηκε η «γαλάζια» παράταξη με επικεφαλής τον Απ. Τζιτζικώστα, αφού συγκέντρωσε 262 ψήφους και ποσοστό 78% κερδίζοντας συνολικά εννέα έδρες στο Δ.Σ.. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με 37 ψήφους και μια έδρα, τρίτη ήταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι με 20 ψήφους και μια έδρα και τέλος η παράταξη του ΚΚΕ με 14 ψήφους που επίσης εκλέγει μια έδρα.

 Συνολικά ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ (333 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ βρέθηκαν ένα Άκυρο και ένα Λευκό).

Το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα το πρωί, προκειμένου να εκλέξει το νέο προεδρείο.

Κατά την κεντρική ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ ο Απ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στη νέα περίοδο της Ένωσης τόνισε, μεταξύ άλλων: «…Θα έχουμε μία και μόνη ευκαιρία να οδηγήσουμε το τρένο της εξέλιξης, που κινείται με ταχύτητες οι οποίες ήταν αδιανόητες σε άλλες εποχές. Και οι πολίτες απαιτούν από εμάς ένα πράγμα: Να δίνουμε λύσεις και να είμαστε παραγωγικοί και ουσιαστικοί, χωρίς να μπαίνουμε σε άγονες αντιπαραθέσεις, χωρίς διαιρέσεις, εξαιρέσεις και διαχωρισμούς. Το κλειδί είναι η συνεργασία. Η συνεργασία μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας. Η συνεργασία με τους Δήμους. Η συνεργασία με τους ελληνικούς και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τους φορείς, τα επιμελητήρια, τα πανεπιστήμια, την ίδια την κοινωνία. Για να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε πολιτικές και στρατηγικές, που ξεκινούν από τη βάση και πηγαίνουν προς τα επάνω. Για να αξιοποιούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Για να δίνουμε λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας….».