«Γρίφος» οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου!

on .

SFRAGIDA FAKELOS

• Μόλις τρεις ημέρες απομένουν ώσπου να ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου (ώρα 5.30 μ.μ.) και θα λάβουν χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής». 

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ είναι 21μελές, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον κυριολεκτικά στο κατώφλι των εκλογών, παραμένει ακόμα «γρίφος» το ποιος θα διεκδικήσει τελικά την προεδρία. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π.Λ.», η κάλπη για την ΠΕΔ θα έχει πιο κομματικά χαρακτηριστικά με δύο ψηφοδέλτια που θα έχουν αναφορές στην κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά. 

Υπέρ ενός ενιαίου διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου είχε ταχθεί ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος σε μία τέτοια περίπτωση είχε πει πως θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, ο ίδιος όμως θα κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές με τον συνδυασμό της κεντροδεξιάς προκειμένου να συμμετάσχει ως μέλος στο νέο Δ.Σ.. Σε περίπτωση που την ΠΕΔ κερδίσει ο κεντροδεξιός συνδυασμός, ως πιθανός υποψήφιος πρόεδρος προβάλλει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Άρτας Χριστόφορος Σιαφάκας, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του νέου Δημάρχου Νικ. Σκουφά Κώστα Παπασιώζου. Φυσικά, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αποφάσεις που θα λάβει ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, η στάση του οποίου επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. 

Απλός υποψήφιος

Στον χώρο της κεντροαριστεράς από την άλλη, ένα έχει καταστεί σαφές μέχρι στιγμής. Ότι ο Θωμάς Μπέγκας δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ΠΕΔ ως επικεφαλής ψηφοδελτίου, καθώς οι αυξημένες ευθύνες του στον Δήμο Ιωαννιτών δεν του αφήνουν χρόνο για άλλες ενασχολήσεις. Θα είναι όμως υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. αλλά και για να πάει στην ΚΕΔΕ. Όλα δείχνουν πάντως ότι συγκροτείται τελικά συνδυασμός με βασική αναφορά στον κεντροαριστερό χώρο κι εκείνος που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ηγηθεί της ΠΕΔ σε περίπτωση που έρθει πρώτος είναι ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.