Στο αρχείο η υπόθεση της Μ. Σπυράκη για την αμοιβή πρώην συνεργάτη της

on .

MARIA SPYRAKH

• Στο αρχείο μπήκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η υπόθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με το επίδομα σε πρώην συνεργάτη της, καθώς μετά από ενδελεχή έρευνα δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

«Η αλήθεια έλαμψε. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους πολίτες για να αποδείξουν την αθωότητά τους όταν δημιουργούνται σκιές, πρωτίστως για εμάς τους πολιτικούς», τόνισε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη «όπως βεβαιώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος μου».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη ότι «από 15/12/2022, οπότε διατυπώθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας μου, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών και ζήτησα με επιστολή μου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας μου, όπως και έγινε».

Παράλληλα, ευχαριστεί «τον Καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και τον δικηγόρο μου στις Βρυξέλλες Βασίλη Ακριτίδη για την εξαιρετική συνεργασία».