Ανοίγει η «αυλαία» στα Γιάννενα για το 33o Πανελλ. Συνέδριο Παιδιατρικής

on .

SYNEDRIO PAIDIATRIKHS 2 2 24

 • Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» του 33ου Συνεδρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Παιδιάτρου, μίας επιστημονικής εκδήλωσης με πανελλήνια εμβέλεια, το οποίο θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Κυριακή. Τη διοργάνωση έχουν ο Τομέας Υγείας του Παιδιού, Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Οι εργασίες του θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Grand Serai».

Τα θέματα του φετινού Συνεδρίου, όπως ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές είναι τα εξής: Σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις από το αναπνευστικό. Παιδιατρική Ενδοκρινολογία: Σακχαρώδης Διαβήτης στα παιδιά. Παιδιατρική Λοιμωξιολογία: Μικροβιακές λοιμώξεις στα παιδιά (Στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις). Παιδιατρική Αιματολογία: Αξιολόγηση αιματολογικών εργαστηριακών παραμέτρων. Τα πολλά πρόσωπα του υποθυρεοειδισμού στην παιδική ηλικία. Παιδιατρική Αλλεργιολογία. Παιδιατρική Δερματολογία. Παιδιατρική Νεφρολογία: Λοιμώξεις και νεφρός. Εθνικό Πρόγραμμα Νεογνικού Ανιχνευτικού Ελέγχου για την Κυστική Ίνωση. Παιδιατρική Καρδιολογία. Παιδιατρική Γαστρεντερολογία: Συμπτώματα που προβληματίζουν.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 20.00 με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών, Δημιουργό του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Μητρότητα στην Τέχνη του Θ. Παπαγιάννη». Η εναρκτήρια τελετή είναι ανοιχτή στο κοινό.