Στα χαρτιά παραμένει από το 2021 η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων

on .

KEFALA FLORIDHS 6 2 24

• Μπορεί στα λόγια η ενίσχυση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας να αποτελεί προτεραιότητα  για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην πράξη όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ οι Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες που ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν συσταθεί με Προεδρικό Διάταγμα τον Ιανουάριο του 2021, μέχρι και σήμερα δεν έχουν συσταθεί και πληρωθεί οι οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία στα Ιωάννινα να είναι υποστελεχωμένη.

Οι Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες του Κράτους έχουν ως αποστολή τη διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων ύστερα από παραγγελία των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών και των ανακριτικών υπαλλήλων καθώς και των ποινικών δικαστηρίων.

Το ζήτημα της σύστασης των οργανικών θέσεων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για τα Ιωάννινα αποτέλεσε το βασικό επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, δεδομένων των αναγκών που υπάρχουν για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, η Υφυπουργός συζήτησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε το συντομότερο να προκηρυχθούν οι οργανικές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προωθήσει νομοθετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει την σύσταση των οργανικών θέσεων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με έδρα τα Γιάννενα. 

«Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη συνεργαζόμαστε στενά τους τελευταίους μήνες και για την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος που απασχολεί την Ιατροδικαστική Υπηρεσία των Ιωαννίνων, η οποία έχει μεν συσταθεί πλην όμως δεν έχουν συσταθεί και καλυφθεί οι οργανικές της θέσεις. Εκφράζω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου προς τον κ. Φλωρίδη που έχει θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Κεφάλα.