Ερευνητικό πρόγραμμα έφερε στο Πανεπ. Ιωαννίνων η δρ. Έλενα Σταμούλη

on .

STAMOYLH ELENA

• Τους άρρηκτους δεσμούς που έχει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιβεβαιώνει έμπρακτα η τακτική καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Τμήμα της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου του Regensburg (Γερμανίας) Έλενα Σταμούλη, καθώς φέρνει ένα χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα στο τοπικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η δρ. Έλενα Σταμούλη, κόρη του γνωστού φωτογράφου Βαγγέλη Σταμούλη, στα 20 χρόνια ακαδημαϊκής πορείας στο εξωτερικό, δεν ξέχασε τον τόπο της και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή της πορεία.

Αυτή τη φορά η συνεργασία επεκτείνεται και σε ερευνητικό επίπεδο και μάλιστα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ως επιστημονική υπεύθυνη, η δρ. Ελένη Σταμούλη συνέβαλε στη λήψη ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ύψους 400.000 ευρώ. 

Το χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Erasmus+ και εστιάζει στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τέσσερις χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ερευνητική ομάδα του Εργαστήριου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Μελέτης της Σχολικής Ζωής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.