Παρουσία Κ. Μητσοτάκη εγκαινιάζεται αύριο ο οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία

on .

AKTIO AMBRAKIA

Στην θέση «Γουργουβλή» με θέα την νέα γέφυρα του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία του πολύπαθου οδικού άξονα. 

Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, Υπουργών, Βουλευτών και Δημάρχων της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το έργο αντλησιοταμίευσης της Αμφιλοχίας και θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του Νέου Οδικού Άξονα.

Έργο ιδιαίτερης σημασίας…

Με την απόδοση του συγκεκριμένου τμήματος, όλος ο άξονας μήκους 48 χλμ., από το Άκτιο μέχρι το νότιο άκρο της λίμνης Αμβρακίας θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ο  δρόμος, ο οποίος είναι ιδιαίτερης σημασίας και για την Ήπειρο, ειδικά για την περιοχή της Πρέβεζας, έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο συν δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους.

Μεγάλη κερδισμένη από την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού είναι η Λευκάδα, δεδομένου ότι ο χρόνος οδήγησης από την Αθήνα μειώνεται σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, την ίδια ώρα που συρρικνώνονται και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.

Η πορεία του Ε65

Εκτός από τον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία που δίνεται αύριο στην κυκλοφορία, υπό κατασκευή είναι ο νέος Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος, του Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

Την πορεία των έργων κατασκευής επιθεώρησε χθες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επισκέφτηκε εργοτάξιο του Νότιου Τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα στη  Φθιώτιδα. Όπως είπε, είναι ένας αυτοκινητόδρομος που εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα και που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη. Να σημειωθεί πως τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024.

«Τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία», δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας.