Πέρασαν κατά πλειοψηφία τα αυξημένα δημοτικά τέλη!

on .

DHMARXEIO IOANNINON

Εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής Θ. Μπέγκα και της προηγούμενης του Δ. Παπαγεωργίου για το καυτό θέμα των δημοτικών τελών, συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. 

Μετά από μια μαραθώνια συζήτηση, τα αυξημένα δημοτικά τέλη για το 2024 εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα να αποδίδει την ευθύνη στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ υποσχέθηκε μείωση των τελών τα επόμενα έτη και βελτίωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

«Υπάρχει νοήμων άνθρωπος, ο οποίος να πιστεύει ότι μια Δημοτική Αρχή που ανέλαβε τα ηνία εδώ κι ένα μήνα, ευθύνεται για μια κακή διαχείριση, η οποία δημιουργεί την ανάγκη αύξησης των τελών;», αναρωτήθηκε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος. Και συνέχισε τον συλλογισμό του μ’ ένα δεύτερο ερώτημα: «Θα ήταν υπεύθυνη στάση από τη δική μας Δημοτ. Αρχή αν κρύβαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως επέλεξε να κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή;».

Την εισήγηση για τα τέλη καταψήφισε η παράταξη του πρ. δημάρχου Δημ. Παπαγεωργίου, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι έχει κρυφή ατζέντα και ότι το απέκρυψε προεκλογικά. 

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» καταψήφισε τις αυξήσεις, υπερψήφισε το κοινωνικό τιμολόγιο, με την επικεφαλής Τ. Καλογιάννη να επισημαίνει ότι ήταν προδιαγεγραμμένο εξαιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. 

Η παράταξη Γκόντα ψήφισε λευκό, λόγω των επιφυλάξεων που διατύπωσε, ενώ καταψήφισαν Π. Κολόκας και Όλυ Τσουμάνη.