Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Έκλεισε η πόρτα της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ!

on .

FAMELLOS SOKRATHS 28 1 2024

• Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιστορικού στελέχους της Γιαννιώτικης Αριστεράς Τάκη Ζαγορίσιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλου, ενόψει του συνεδρίου τον Φεβρουάριο. 

«Τους πειράζει που είμαστε πολλοί και πολλές, που είμαστε ακόμη όρθιοι», τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εχθρός του συστήματος της εξουσίας, είναι ο εχθρός και των μονοπωλίων και της ακρίβειας…».

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, μίλησε για «ακρίβεια Μητσοτάκη», τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε μια στρεβλή ολιγοπωλιακή αγορά. Και μαζεμένη σε λίγους, αλλά και με συνεννοήσεις». Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει γεμίσει την Ελλάδα με καρτέλ! 

Για τις αποχωρήσεις 

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση προσωπικών διαδρομών!

«Οι διαφορετικές απόψεις υπήρχαν και επί Αλ. Τσίπρα, δεν υπήρχαν όμως αποχωρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «τώρα για να εξυπηρετηθούν προσωπικές διαδρομές υπήρξαν αποχωρήσεις γιατί διαφωνούσαν με την εκλογή του Στεφ. Κασσελάκη. Άνθρωποι πρώην σύντροφοι και συντρόφισσες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στην εκλογή του προέδρου και δεν αμφισβήτησαν την δημοκρατικότητα της εκλογής ή την εγγραφή των νέων μελών».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό πρόβλημα, πολιτικής δεοντολογίας «το να εκλέγεσαι με τις ψήφους ενός κόμματος, να εκλέγεσαι ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να κάνεις κόμμα στη Βουλή κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο αυτή η πόρτα της εσωστρέφειας έχει κλείσει και ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά μπροστά και ασχολείται με τα προβλήματα της κοινωνίας, δεν ασχολείται ούτε με μικροπρέπειες, ούτε με τοξικότητα, ούτε με αντεγκλήσεις. Γιατί, όπως είπε «η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή, να φύγει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η Κυβέρνηση. Χρειάζεται μια πρόταση πραγματική αριστερή, οικολογική, την οποία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές». 

«Έκλεισε ο κύκλος της εσωστρέφειας» 

Την εκδήλωση χαιρέτισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάββας Δημητριάδης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις προσυνεδριακές διεργασίες και στις εκλογές για τα όργανα του κόμματος. «Ο κύκλος της εσωστρέφειας έχει τελειώσει, δεν κοιτάμε πίσω και προχωράμε αποφασιστικά μπροστά και σε τοπικό επίπεδο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης.