Με… σύμφωνη γνώμη του Κ. Μητσοτάκη η χθεσινή παραίτηση Μιλτ. Βαρβιτσίωτη

on .

BARBITSIOTHS MILTIADHS

• Την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική, μετά από 24 χρόνια ενεργούς δράσης, ανακοίνωσε χθες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποβάλλοντας την παραίτησή του από βουλευτής, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τον Πρωθυπουργό. 

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει», τόνισε ο παραιτηθείς Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών του τα τελευταία 24 χρόνια, καθώς έχει εκλεγεί έντεκα φορές βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσε τέσσερις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

«Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του. 

Και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα…». 

Η δήλωση Κ. Μητσοτάκη

Λίγο αργότερα σε δήλωση για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προχώρησε και ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία».

Την βουλευτική έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής παίρνει ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Καλογερόπουλος.