O Θ. Ρουσόπουλος πρόεδρος της Κοινοβ. Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

on .

ROYSOPOYLOS THEODOROS

• Την εκλογή του βουλευτή Θόδωρου Ρουσόπουλου στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακοίνωσε χθες στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ας σημειωθεί ότι ο Θ. Ρουσόπουλος, o οποίος εξελέγη ομόφωνα, είναι ο 35ος πρόεδρός της από το 1949 και ο πρώτος Έλληνας που κατέχει αυτό το αξίωμα.

Όπως τόνισε ο Κ. Τασούλας «η σημερινή είναι μια σημαντική μέρα για το εθνικό Κοινοβούλιο» καθώς «για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός εξελέγη παμψηφεί σε αυτό το σημαντικό διεθνές αξίωμα, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης -του παλαιότερου και επιφανέστερου διεθνούς οργανισμού- που έχει ως στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, εκπροσωπώντας το Σώμα, συνεχάρη θερμά τον κ. Ρουσόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, «το οποίο προάγει τον κοινοβουλευτισμό, την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό», υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια σημαντικά διεθνή αξιώματα».

Με ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας.