Με το νέο σ/ν μένει μετέωρη η πρόληψη των εξαρτήσεων

on .

SXEDIA TSIMARHS KOYTRAS 19 1 24

• Συνάντηση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιάννη Τσίμαρη είχαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία». Στο επίκεντρο τέθηκε το προσχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας για τη  μεταρρύθμιση της Ψυχικής Υγείας. 

Όπως κατέθεσε κατά την συζήτηση  η αντιπροσωπεία του Δ.Σ.,  με το προσχέδιο Νόμου δημιουργείται ένας συγκεντρωτικός οργανισμός, στον οποίον καταργούνται τα Κέντρα Πρόληψης ως εγκεκριμένοι οργανισμοί για την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των ναρκωτικών. 

Αφήνει έτσι μετέωρη την πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς δεν διευκρινίζεται ποιος και με ποιόν τρόπο στον νέο υπό σύσταση φορέα θα ασκεί την πρόληψη. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία και η αποτελεσματικότητα των Κέντρων Πρόληψης στα 30 χρόνια λειτουργίας τους τόσο Πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο Ν. Ιωαννίνων. 

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στην έλλειψη διαλόγου από πλευράς της  κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την μεταρρύθμιση αυτή, αγνοώντας την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν. 

Από την πλευρά του ο κ. Τσίμαρης εξέφρασε την ανησυχία του για την απρόσκοπτη συνέχιση των προγραμμάτων εφόσον κυρωθεί το σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο. Δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στα υφιστάμενα προγράμματα και δεσμεύτηκε για πλήρη στήριξή τους εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.