ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ: Η Νέα Αριστερά να γίνει η φωνή της κοινωνίας στο Κοινοβούλιο

on .

XARITSHS ALEKSHS

Τον στόχο να γίνει η Νέα Αριστερά η φωνή της κοινωνίας στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και στο κοινοβούλιο, έθεσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος βρέθηκε χθες στα Γιάννενα με αφορμή την ανοιχτή συνέλευση του νέου φορέα, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως σκοπός της Νέας Αριστεράς μετά την οργανωτική αναβάθμιση είναι να ακούσει, να αφουγκραστεί τους πολίτες, να συνδεθεί με την κοινωνία, με στόχο να γίνει η φωνή της στο κοινοβούλιο και καταλύτης στην αριστερά. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, μάλιστα, μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και σε τοπικά ζητήματα, όπως η αιθαλομίχλη, η αδράνεια που επικρατεί σε σχέση με βασικές υποδομές της περιοχής, αλλά και στο Πανεπιστήμιο, εστιάζοντας στους κινδύνους που εγκυμονεί η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Αλ. Χαρίτσης είχε, επίσης, συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, καθώς και συζητήσεις με συνδικαλιστικά σωματεία και εκπροσώπους εργαζομένων.

Μαχητική – τεκμηριωμένη αντιπολίτευση

«Προέχει να ακούσουμε την κοινωνία. Να αφουγκραστούμε τους πολίτες, τις αγωνίες, τα προβλήματά τους, τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον», προέταξε ως σύνθημα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, πλαισιωμένος από την βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Όπως ανέφερε, στο πολιτικό σύστημα της χώρας επικυριαρχεί η δεξιά του κ. Μητσοτάκη και προσπαθεί να επιβάλει όρους μονοκρατορίας και πρόσθεσε πως στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να ασκήσει μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί ως ένα σκληρό σύστημα εξουσίας.

Ο δρόμος έως το Συνέδριο…

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς θα γίνει τον Σεπτέμβριο, όπου το κόμμα θα μορφοποιηθεί σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, καταστατικού και οργανωτικής λειτουργίας. Μάλιστα, ο πρώτος σταθμός στην πορεία της «Νέας Αριστεράς» για το επόμενο διάστημα είναι η οργάνωση μιας ανοιχτής πανελλαδικής συνδιάσκεψης τον Φεβρουάριο, στην οποία η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να συμμετέχουν πολίτες, συλλογικότητες και κινήματα.

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε ορόσημο για το κόμμα τις ευρωεκλογές, καθώς θα σηματοδοτήσουν, είπε, την εδραίωση της παρουσίας της Νέας Αριστεράς με τη βούλα και την υπογραφή των Ελλήνων πολιτών και προανήγγειλε ένα ψηφοδέλτιο, που θα εκφράζει τη συσπείρωση δυνάμεων από τον χώρο της Αριστεράς, της οικολογίας και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. 

Συνάντηση με τον Θ. Μπέγκα

Κατά την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστερά με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τονίστηκε η καλή συνεργασία που είχαν στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του δημάρχου, όταν ο σημερινός πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών. Στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία μετείχε μεταξύ άλλων και η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, το Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Ο Θ. Μπέγκας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως πάγια θέση του είναι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου, προσβλέποντας στη συνεργασία μαζί τους, με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν το δήμο Ιωαννιτών, αλλά και την αυτοδιοίκηση γενικότερα.