Και το Μέτσοβο μπορεί να ενταχθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco

on .

METSOBITES

• Το αίτημα του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών να καταρτιστεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος για υποψηφιότητα ένταξης της παράδοσης του Μετσόβου στον κατάλογο της Unesco για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αναδείχθηκε κατά την χθεσινή εκδήλωση για την κοπή πίτας, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη.

Η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών Σουλτάνα Πέτρου, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να υποβληθεί ένας πλήρης φάκελος ώστε να καταγραφεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής στην Unesco και να γίνει έτσι κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας! 

Στον χαιρετισμό του ο Κ. Τασούλας αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς όπως είπε «αποκτούν νόημα περισσότερο στο να διαφυλάξουν, να μεταδώσουν και να διδάξουν την παράδοση και τις ρίζες». Και πρόσθεσε ότι «η αποστολή των Μετσοβιτών των Ιωαννίνων, όπως και όλων των εθνικοτοπικών συλλόγων είναι να μεταδώσουν στη νεότερη γενιά το από πού ξεκινήσαμε, πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε».

Από την πλευρά του ο Αλ. Καχριμάνης  ευχήθηκε υγεία, δημιουργικότητα και προκοπή, επισημαίνοντας κι αυτός την συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου στην κοινωνία.