Μ. ΚΕΦΑΛΑ: Το έργο να υλοποιηθεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

on .

kef

  Μία  συζήτηση με διευρυμένη ατζέντα θεμάτων που αφορούν ζητήματα της περιοχής των Ιωαννίνων και ευρύτερα της Ηπείρου, είχε χθες η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι εξελίξεις για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, έπειτα από την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Μ. Κεφάλα επέμεινε στην αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου, το οποίο θα συνεισφέρει πολλαπλά στην αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία, βοηθώντας επιπλέον και στον μετασχηματισμό της και στη μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον Αναπλ. Υπουργό κ. Παπαθανάση να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ώστε το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, παράλληλα με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξασφάλιση των ιδιωτικών κεφαλαίων. 

Από την πλευρά του, ο Ν. Παπαθανάσης ανέφερε πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατανοούν την σημασία του εν λόγω έργου και τα πολλαπλά, συνδυαστικά οφέλη για την τοπική και γενικότερα για την εθνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο εξετάζει την δυνατότητα εξασφάλισης του 50% της χρηματοδότησης με αναγκαία προϋπόθεση τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού του έργου.