Κασσελάκης: Δημοψήφισμα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφές

on .

KASSELAKHS STEFANOS 6 10 2023

• Δημοψήφισμα για τη διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, από την Κεντρική Επιτροπή, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Στο διαδικτυακό διάγγελμά του, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει πως «κληρονόμησα έναν άδειο όροφο, μία λαβωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μία Πολιτική Γραμματεία στην οποία σύντροφοι μισούν συντρόφους σε παράλληλους μονολόγους, που διαρκούν 8 ώρες», διαμηνύοντας πως απέναντι σε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, η κοινωνία τον αγκάλιασε και του έδωσε την ξεκάθαρη εντολή να τα αλλάξει όλα. «Δεν θα κάνω πίσω! Θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση», πρόσθεσε.

Αποχωρήσεις

Ωστόσο, την ίδια σχεδόν στιγμή, ο Πάνος Σκουρλέτης, με επιστολή του ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το κόμμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο δρόμος που έχει επιλεγεί είναι αδιέξοδος και καταστροφικός». Περίπου δύο ώρες αργότερα, ακολούθησε και ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως «διαμορφώνεται, με αποκλειστική ευθύνη του νέου προέδρου και της περί αυτόν νέας ηγετικής ομάδας ένα κόμμα, που ανομολόγητα προσώρας απομακρύνεται από την Αριστερά και θα διαγκωνίζεται συν τω χρόνω στο χώρο του πολιτικού Κέντρου».